lördag 21 april 2012

"Just sitting here thinking of you"

 Idag har jag gjort ett kort bara för att, ett kort som inte är tänkt till någon speciell. Det är ett "shakercard" och "easelcard" i ett. Kortet går i blå och bruna färger, de färger som jag tycker bäst om när det kommer till kortpyssel.

Stämpeln heter "söta Tilda" och kommer ifrån Magnolias kollektion "Raising the Ceiling Collection & Right Trough My Heart 2010". Denna lilla Tilda är min allra första Magnoliastämpel! Jag köpte den för omkring två år sedan och tycker fortfarande att den är jätte söt. Jag har färglagt stämpelmotivet med Distress ink.

Nyckeln är en charm i metall som jag köpt på Papperslagret, jag har målat lite vit strukturfärg på den för att få den att se lite gammal ut.

Jag har använt ett blått cardstock som kortbas, och mönsterpapprena kommer i från Pion design ur kollektionen "sagan om våren". Under själva shakerboxen, som är utstansad med hjälp av min stansmaskin och Spellbinders, har jag satt dit en bit kartong som jag målat med lite vit strukturfärg, precis som på nyckeln. Fönstret på den lilla shakerboxen är ett gleatinblad.

Denna textstämpel är också från Magnolia, de flesta av mina stämplar kommer just därifrån. Den är ur kollektionen "Chasing butterflies 09" har jag för mig. Bladen är utstansade med en stans från Martha Stewart.

Bakom både shakerboxen och texten har jag satt fast en gasbinda, som jag dragit i och skrynklat ihop för att få den att bli som den ser ut på bilden.Till dekorationer har jag även använt halvpärlor i ljusblått och mängder med blommor i färgerna blått, vitt och brunt, även dessa har fått ett tunt lager vit strukturfärg på ett par blad.

***

Med detta kort deltar jag i följande utmaningar:

lördag 14 april 2012

"Wishing you a happy birthday"

Endast två bilder hann jag med att ta på detta kort innan batteriet till kameran dog, och då kortet skulle iväg hann jag heller inte ladda kamerabatteriet för att ta några fler. Vad det inte så tydligt går att se på bilderna är att kortet är ett "bokkort", gjort efter en tutorial hos Scrapdraken.

Storleken på kortet är 13,7*15*2 cm. Basen är gjord i ett vitt cardstock, sedan ett cardstock i gammelrosa ocg mönsterpapper med blommor. Bokstäverna är från Tim Holtz och heter "vintage market", och är utstansade med min stansmaskin. Bokstäverna är även chalkade runt alla kanter med Distress ink i färgen "vintage photo" och lackade med "Crackle accent" från Tim Holtz. Den lilla fjärilen är en stämpel från Magnolia, ur kollektionen "Chasing butterflies 09".

Boksidorna är uppbyggda av cardstock som jag veckat. Stämpeln är från Magnolias kollektion "Chasing butterflies 09" även den och heter "Tilda plockar syrener".

***

Detta kort är mitt bidrag till följande utmaningar:

Challenge #44 Happy Birthday

Week 152 – Lovely Lace and a DT Call

Creatalicious Challenges- Challenge #33

Crafty Creations Challenges #165, Flower Power

Challenge#188 Spring/Frühling

The Pink Elephant - TPE 143

Challenge #135 Fabric (Lou)

Cupcake 187... Spring is in the Air


söndag 8 april 2012

Especially for you...

Då Nike sovit hos sin mormor har jag fått lite tid till att pyssla. Jag har hunnit med att göra ett nytt kort med en motivstämpel från Magnolia.

Kortet är 15x15 cm, och i färgerna brunt, rosa. Kortbasen är gjord i ett cardstock som är lite aprikosfärgat, mönsterpappren är från Pion designs kollektion "Sagan om våren".

Stämpeln heter "Cherry Tilda" och är från kollektionen "Apple and cherries 2010". Motivet är stämplat på akvarellpapper med Versafine "Black onyx" och färglagt med Distress ink. Jag har klippt ut motivet och sedan klistrat fast det på en ny bit akvarellpapper som jag stansat ut i min stansmaskin. Stansen heter "Nellie´s multiframe die- Oval" och kommer ifrån Nellie Snellen.

Kortet är dekorerat med tyll, blommor, en vit fjäder, pyntbär, spetsband, en charm och halvpärlor i rosa. I höger hörn har jag limmat fast en bit av en boksida jag rivit ur från en gammal bok ingen någonsin vill läsa, och sedan chalkat kanterna med distres ink.

En liten charm med texten "made with love" har jag knutit fast i ett brunt papperssnöre.

Texten " Especially for you" kommer även den från Magnolia. Alla kanter på mönsterpapprena är sydda för hand, ruggade och chalkade med Distress ink i färgen "Vintage photo".

Insidan av kortet har jag inte dekorerat något speciellt alls, mönsterpappret är också det frå Pion design ur samma kollektion som pappret jag använde till utsidan, "Sagan om våren". Jag har använt samma stans som Tilda sitter i på utsidan kortet för att ha någonstans att skriva på inuti kortet.

lördag 7 april 2012

Ett påskägg till...

Idag är det påskafton och jag ska spendera dagen till ära med att studera. Jag är annars inte så noga med att fira men idag skulle släkten träffas och äta tillsammans, vilket jag gärna hade velat vara med på. Vi skickade i alla fall iväg Nike till sin mormor så hon fick vara med.

***
Ännu ett påskägg har jag hunnit med att göra, detta är ett i kartong från Panduro som jag målat och dekorerat.

Ägget har jag först grundat med vit akrylfärg, sedan har jag använt en vit strukturfärg för att få lite effekt. Till sist målade jag ett tunt lager med en ljuslila akrylfärg som, när den torkat, jag försiktigt sandpapprade på för att få den vita färgen att lysa igenom.

Runt varje ägghalva har jag satt ett cremefärgat organzaband, har också gjort en liten rosett med samma band som jag fäst en charm i form av två hjärtan. Ovanpå ägget har jag limmat dit tyll som är köpt på panduro och massor med olika blommor.
Just till påskens pyssel köpte jag jätte fin tulpandekorationer, och två av dem har fått vara med på detta ägg. Fjädrar från Panduro, halvpärlor i lila och vita pyntbär har också använts.


Ett ganska litet påskägg som ska fyllas med lakrits och sedan ges bort till min mamma.

***
Jag deltar i följande utmaningar med mitt lila ägg:

Challenge 199 - Happy Easter

CRAFT Challenge 149, Easter/Spring

Happy Easter 2012

Challenge #113 - Anything BUT a Rectangle

Udfordring 29.

April Challenge - Egg-stra Special

Challenge #180

onsdag 4 april 2012

Påsk och återvinning...

Den enda högtid jag tycker om att fira är jul, jag älskarälskarälskar julen. Jag tycker att december är den bästa månade på hela året. De andra högtiderna brukar jag inte tycka är särskilt kul, men brukar ändå sysselsätta mig med något eller några pysselprojekt inför den stundande högtiden.
På påsken brukar vi försöka äta middag ihop med familjen och få något påskägg, och det är just ett påskägg som jag vill visa idag.

Jag har altrat ett gammalt påskägg som legat i ett skåp här hemma. Jag brukar aldrig annars vara särskilt bra på att återanvända det jag redan har här hemma när jag pysslar utan vill gärna köpa nytt.

Detta gamla påskägg målade jag med vit akrylfärg och när det torkat lackade jag det med krackeleringslack från Tim Holtz.

Jag har även återvunnet tyll från en gammal kjol att dekorera ägget med. Ett brunt satin band har jag limmat på runt hela ägget på båda delar, och har även använt det till att göra en liten rosett att fästa en charm på. Charmen är ett hjärta med texten "made with love".

De vita fjädrarna kommer ifrån Panduro, och löven är utstansade i ett grönt cardstock med en punch från Martha Stewart. Just den lövpunchen är mitt favoritverktyg när jag pysslar, använder den massor. Alla blomorna är chalkade med Distress ink i färgen "vintage photo" och fått lite glitter längst ut på bladen, glittret är från Tim Holtz och i färgen "antique linen".

***
Med mitt påskägg deltar jag i följande utmaningar:

Udfordring 38: Genbrug / Resilkulering 


Challenge 64 - Anything Goes at Anything Goes

#187 Ostern / Easter

Anything Goes

Challenge 157 - Easter!

Simon Says - use your FAVOURITE tool!!!

tisdag 3 april 2012

With Love...

Stämpelmotivet på detta kort heter "Ballerina Tilda" Och är från Magnolias kollektion "Fairytale collection 2010" och är bland mina absoluta favoriter. Jag använder den på många utav mina kort, tycker den är så himla söt.

Motivet är målat med distresser och lite glitterlim på tiaran. Jag minns inte vilka papper jag använt men de skulle kunna var från Pion design...

Jag har gjort en tag att skriva på som sitter i kortet, med likadana papper som på utsidan kortet. Jag har använt en stans från Martha Stewart för att göra kanten längst ner på tagen. Ett spetsband och öljetter har jag fäst längst upp på tagen för att kunna dra upp den ur fickan.

För att dekorera kortet har jag använt blommor och lösa pistiller, samt en lövstans som även den är från Martha Stewart. Ett virkat spetsband har jag fäst diagonalt över kortet, och även halvpärlor har fått vara med som dekaorationer i hörnen. Blommorna är chalkade med ditressdynor och har även de fått lite glitterlim på sig.

Bokstäverna jag använt på kortet är utstansade med min stansmaskin, och de är från Tim Holts och heter "Vintage market". Jag har stansat ut dem i vanligt vitt cardstock, chalkat kanterna med Distressink, och sedan lackat dem med krackeleringslack från Tim holtz.