tisdag 29 maj 2012

Ett magiskt kort...

 Imorgon tar min syster, hennes bästa vän och deras klass studenten! Det är en sådan fantastisk känsla att springa ut genom skolans dörrar för sista gången, jag hade gärna gjort om det :)
Jag har gjort ett litet kort till min systers kompis, ett magic card, eller tryllekort som det också kallas.

 Jag gjorde kortet efter en tutorial jag hittade hos Stampartic. Jag gillar kortvikningen, den är enkel att göra och mycket roligare en den vanliga vikningen efter måtten 15*15, som jag är galet trött på. Kanterna stansade jag ut i min stansmaskin med en die från Magnolia. Papprena kommer i från Inkido och heter "Springtime no4".

 Stämpeln är densamma som jag hade till min systers studentkort, den söta "Tilda with daisy" från kollektionen "Sweet crazy love 2012".  Jag har stämplat Tilda på akvarellpapper och färglagt henne med Distress ink. Jag stansade ut motivet med Spellbinders Nestabilities, och bakom den utstansade Tildan har jag satt en rund pappers-doily och lite vitt tyll. Jag har använt pappersrosor som är chalkade med Distress ink och sprayade med lite hemmagjord mist, som är gjord på vatten och Perfect pearls.

 Prästkragen som Tilda håller i har jag lagt ett lager "Crackle accent" från Tim Holtz, vilket kanske inte går att se så bra men det finns där! Runt Tilda och lite varstans på pappret har jag också gjort lite pärlor med Pearlmaker.

Här ville jag bara visa insidan av kortet. Har valt att enbart dekorera med papper då jag tycker att kortet i övrigt redan är ganska hysteriskt.

***

Detta kort får vara mitt bidrag till följande utmaningar:

söndag 20 maj 2012

Studentkort...

 I onsdags var jag iväg på en HLR-kurs, denna kurs var det sista steget mot målet, nu är jag äntligen klar som undersköterska! Nu har jag fyra veckors ledigheten som ska fyllas med massvis av pyssel och mys med min familj. Så härligt!

***

Den 30 maj tar min lillasyster studenten och jag har gjort ett kort till henne. Jag vet att jag någon gång sett ett studentkort inne hos Camilla som jag blev inspirerad utav, och gjorde ett liknande.

Kortet är tänkt att se ut som ett studentplakat med en kortbas av en bit tjockare kartong och pinnen som håller upp kortet är en ätpinne.

 De underbara mönsterpappren kommer ifrån Maja design ur kollektionen "Lantliv". Bakom mönsterpappren har jag använt ett blått cardstock. Baksidan av kortet ser likadan ut fast istället för en Tildastämpel har jag skrivit en hälsning till min syster. Alla kanter är chalkade med Distress ink "Vintage photo" och blivit ruggade på ett par ställen och även lite klippta i.
 Denna supersöta stämpeln damp ner i brevlådan med några fler söta stämplar häromdagen, och den är från magnolias kollektion "Sweet crazy love 2012" och heter "Tilda with daisy". Hon är färglagd med Distress ink refillers, blomman har fått lite Stickles "Stardust" på sig.
 Kortet är dekorerat med rosor, alla chalkade med Distresser och på de blå har jag också använt lite stickles. En metallcharm i form av en nyckelknippa har jag satt fast med ett blått papperssnöre. Jag har själv klippt ut två banners i akvarellpapper och använt ett clearstamps-alfabet för att stämpla text med. Det är Archival ink i färgen "Coffe". Tre stycken blå halvpärlor satte jag nere i ena hörnet bredvis stämpelmotivet.
På ett par ställen har jag gjort små jack i mönsterpappret och sedan vikt upp kanterna och fäst ett spetsband på baksidan pappret. En gasbinda har jag gjort lite sliten genom att dra i den åt olika håll, den är sedan fäst mellan de två olika mönsterpappren.

***

Detta studentplakat är mitt bidrag till följande utmaningar:

tisdag 8 maj 2012

Bebiskort...

 Torsdagen den 19/4 kom världens underbaraste lilla Freja till världen. En helt ny liten kusin. Jag var och träffade den lilla sötnosen när hon var omkring en vecka, och så mysigt det var att gosa med en så liten, liten människa. Jag började på ett kort till henne men hann inte få det klart innan jag åkte dit, men igår blev det färdigt så hon får få det när vi ses nästa gång, vilket blir väldigt snart.

 Till Freja har jag gjort ett bokkort i rosa. Till kortbas har jag använt ett vitt cardstock som jag i kanten stansat med min stans "Doily lace", från MS. Bakom alla mönsterpapper, som är från Panduro, har jag använt ett mörkt rosa cardstock, och alla kanter är ruggade och chalkade med Distress ink "Walnut stain". Längs alla kanter på mönsterpapprena har jag även sytt för hand. jag har även använt gasväv som jag skrynklat och dragit i lite och sedan satt mellan lagren av mösterpapper, och ett vitt spetsband har jag fäst uppe i höger hörn.
 
 
 Denna sötaste lilla stämpeln kommer ifrån Magnolias kollektion "Cozy family autumn collection 2010". Jag har stämplat den lilla sovande Tildan på akvarellpapper och sedan färglagt med Distress ink, färgerna jag använt är "Spun sugar", "Tattered rose", "Vintage photo", och "Pumic stone", och den svagt blå färgen runt tilda är en blandning av färgerna "Faded jeans" och "Weathered wood". På bebistildas vingar och alla spetskanter har ja tagit lite Stickles "Stardust". Jag har stansat ut motivet i min stansmaskin och använt dies från Nellie snellen, och även chalkat kanterna i samma färg som alla andra kanter.

 Bokstäverna har jag stansat ut, de är från Tim holtz och heter "Vintage market", tycker de är superfina och väldigt användbara. Bokstäverna är i utsatansade i ett vitt cardstock och sedan chalkade med Distress Ink, sedan har de fått ett lager "Crackle accent" på sig.

 En söt liten metallcharm i form av en nappflaska har jag knutit fast med ett spetsband. Här syns också Gasväven lite tydligare.

 På bokryggen har jag stämplat "freja" med clearstamps från Panduro. De rosa halvpärlorna är från inkido.

 Här är bara en bild för att visa själva boksidorna. Ett spetsband har jag använt för att knyta ihop boken.

 Här är insidan av boken. på ena pärmsidan har jag gjort en liten ficka där jag satt ner två tags i. Alla mönsterpapper på insidan är även de sydda för hand längs kanterna. Jag har satt fast datumet då Freja är född på en boksidan.

Den fina textstämpeln kommer ifrån inkido. Alla blommor på kortet är chalkade med Distress ink "Walnut stain".

***

Med detta kort är jag med och tävlar i följande utmaningar:

söndag 6 maj 2012

Birthdaycupcake...

 Idag är det redan den 6:e maj och det innebär att jag endast har 12 dagar kvar i skolan! Så om två veckor är jag färdigutbildad undersköterska, men innan det är dags att börja jobba ska jag vara ledig i några veckor, himla skönt. Det blir fyra veckors ledighet som ska fyllas med en massa kul, den mesta av tiden ska jag spendera med min dotter, men har även planer på att få en hel del tid till pyssel också...

***

Jag älskar cupcakes. Jag älskar att baka cupcakes, jag älskar att äta cupcakes, jag älskar att skapa cupcakes med mitt pysselmaterial. Så då min dotter skulle på kalas hos en kompis som även hon älskar dessa bakverk, gjorde jag en sådan till henne istället för ett kort.

 Ett mönsterpapper från magnolia har fått agera muffinsform, pappret är skuret i lagom höjd, ca 4,5 cm, sedan har jag veckat det fram och tillbaka och slutligen limmat i hop ändarna. En styrolitboll fick bli själva kakan, bara lite lim längs kanterna på formen och sedan tryckte jag dit bollen och lät det torka. Som kakservett har jag tagit ett brett spetsband och limmat fast i botten av muffinsformen. Jag har sedan dekorerat styrolitbollen med tyll, papperblommor, rosor och pearlmaker.

Innan jag limmade fast styrolitbollen delade jag den på mitten, satte fast 3D-tejp på ena halvan men gjorde plats för en liten tag att skriva på. Satte sedan ihop halvorna igen. Då 3D-tejpen gjort att det skapats ett litet mellanrum mellan bollhalvoran kunde jag sticka ner en tag.

I toppen på tagen har jag använt en mindre styrolitboll som jag gjorde ett litet snitt i för att kunna fästa tagen. Den lilla bollen har jag sedan målat med en röd akvarellfärg och använt stickles för att få det glittrigt och fint. På ena sidan tagen har jag använt en stämpel med texten "Grattis på födelsedagen". Kanterna på både tagen och muffinsformen är chalkade med Distress ink "vintage photo".

Inspirationen till denna cupcake fann jag i mitt kök, som går i färgerna turkost, blått och brunt. Det är främst mina fina gardiner från Indiska som är inspirationskällan.

***

Denna lilla födelsedagscupcake är mitt bidrag i fäljande utmaningar:

tisdag 1 maj 2012

Tealightcard...

Maj månad inleddes med en helt underbar dag, härlig sol och efterlängtad värme. Vi har spenderat dagen med fina vänner, ätit god mat, pratat, skrattat och lekt i massor!
***
Idag vill jag visa ett teljuskort jag äntligen fått klart. Detta kort har tagit månader att färdigställa, när jag inte har tid till att sitta längre stunder utan bara korta stunder här och där tröttnar jag och projektet blir då ofta liggande och istället påbörjar något nytt.

 Magnoliastämpeln heter "Tilda plockar syrener" och kommer från kollektionen "Chasing butterflies 09", också fjärilarna är ur den kollektionen. Jag har färglagt motiven med Distress Ink och använt färgerna "Forest moss", "Walnut stain", "Vintage photo", "Tattered rose", och "spun sugar". Syrenerna har även fått lite Stickles "Stardust" på sig så de glittrar litegrann, även blombladen runt Tilda har fått lite Stickles på sig.

 Kortet är dekorerat med rosor och rosenknoppar. På den vita, lite större rosen sitter småsmåsmå glaspärlor fastsatta, tycker om de rosorna massor men jag kan inte minnas var de kommer ifrån. En lite metallcharm med texten "made with love" är fastsatt med en bit papperssnöre, ett spetsband som möjligen kommer ifrån Panduro har jag också använt.

 Här är en bild på själva asken där ljusen ligger i, asken är gjord i vitt cardstock, precis som resten av kortbasen. På ovansidan asken har jag gjort ett litet fönster med min stansmaskin och Spellbinders "Nestabilities". Själva fönsterrutan är ett gelatinblad, och ljusen jag lagt i asken är vaniljdoftande ljus från IKEA.

På insidan av kortet har jag gjort en liten ficka där jag satt ner en tag där jag skrivit ett litet meddelande på till den som kortet ska skickas till. Den söta kanten på fickan har jag gjort med en kantstans ifrån Martha Stewart, och den heter "Doily Lace". Jag tycker att MS har väldigt många fina stansar men tyvärr tycker jag kvaliteten på dem är värdelös och köper därför inte mer ifrån henne.

***