måndag 18 juni 2012

Cherry Tilda...

 Ojojoj, 4 veckors ledighet bara flög iväg och det är redan dags för mig att börja jobba. Som tur är kommer jag i sommar jobba på ett jobb som jag älskar! Jag har fått ett sommarvikariat på Östra sjukhusets medicinska akutvårdsavdelning, och jag längtar galet mycket att få påbörja mitt första pass:)

Dessa 4 veckorna har varit jättehärliga och den mesta av tiden har jag spenderat tillsammans med min dotter. Vi har promenerat massor och upptäckt nya lekplatser, hängt i slottskogen och lekt på Plikta, träffat kompisar och ätit litervis med glass, varit vakna sent på kvällarna och sovit länge på morgnarna.

***

Pysslandet har jag faktiskt inte lagt särskilt mycket tid på alls under min ledighet men ett sista litet kort hann jag göra klart idag. Ett somrigt kort i grönt och brunt:)

Kortet har måttet 15*15, ett grönt cardstock har jag använt till kortbasen och mönsterpappren är från Pion design och är från kollektionen "Fairytale of spring" och heter "lily of the valley". Diecuten är från Magnolia, och är en border die  som jag inte minns vad den heter. Alla kanterna är chalkade med distress ink "vintage photo" och mönsterpappren är även dekorerade med Stickles.

 Jag har använt tre olika stämplar till detta kortet, alla är från Magnolia, denna Tildan heter "Cherry Tilda" och är från kollektionen "Apple and cherries 2010", vattenkannan och fjärilarna kommer från kollektionen "Chasing butterflies 09". Jag har maskat ihop Tilda och vattenkannan och sedan färglagt alla motiv med Distress ink refillers.

Sötaste lilla charmen i form av en vattenkanna har jag knutit fast i ett vitt papperssnöre. Här syns även border diesen lite bättre.

En söt liten fjäril och vackra brads i grönt och silver. Tittar man noga syns även en bit av en pappersdoily i högerkanten på kortet.

***

Med detta kort vill jag delta i följande utmaningar:

torsdag 7 juni 2012

Teddybear love...

Idag har vi haft mys med kompisar, vi har byggt med lego, pysslat, dansat till Sean Banan och ätit bullar. Eftersom det regnat från och till hela dagen fick det bli en mysig innedag, vi var bara ute en sväng för att hämta ut ett paket till mig, ett paket med pysselgrejor. Trots att det är jag själv som beställt grejerna och egentligen visste var det var i paketet blev jag besviken över att det var så lite grejer i... Vet inte riktigt vad jag hade trott, att affären jag beställt från skulle lägga ner en massa extra grejer kanske?

***

 Innan våra kompisar kom hann jag göra klart ett kort, ett rosa kort med en ny stämpel som jag köpte för ett par veckor sedan.

 Jag har gjort ett kort i måtten 15*15 cm, med papper från Inkido, mönsterpappret heter "Springtime no 3". Alla kanter på kortet är ruggade och chalkade med Distress ink "Vintage photo", i hörnen och på ett par ställen längs kanterna har jag även haft lite vit strukturfärg. Bakom stämpelmotivet har jag satt en gasbinda.

 En detaljbild på dekorationerna, rosor, körsbärsblommor och en hortensia fick vara med på detta kort. En nyckel som är utstansad i papper, chalkad med Distress ink och och som fått en rosett i papperssnöre om sig har jag satt bedvid blommorna. Jag har också använt halvpärlor i brunt från Kort & godt och satt i några av hörnen.

 Min nya stämpel från Magnolia, '"Teddybear love" är så himla söt, och den var även väldigt kul att måla.

En bild på baksidan av kortet, detta pappret är också från Inkido och är likadant som en del av pappret jag använt till framsidan, det som skiljer är att fåglarna är större. Både detta papper och det på framsidan har jag sandpapprat på då jag inte tyckte om det riktigt som det var, och blev jättenöjd med resultatet.

***

Jag deltar i följande utmaningar med detta kort: