måndag 16 juli 2012

Lillyrose...

Lillyrose the dragon, sötaste draken jag någonsin sett. Hon är också så himla rolig att färglägga, till skillnad från mina Tildastämplar som jag också älskar är det stora ytor och något mindre detaljer, jätte härligt!

Ett easelkort i turkost, blått och rosa. Bokstäverna är utsatansade i ett turkost cardstock med dies från Tim Holtz, som sedan fått ett tunnt lager stickles på sig. Kortet ska skickas iväg till min mans väns dotter med det vackra namnet Loonah, som på spanska betyder måne.
Vackra körsbärsblommor och rosor i mulberrypapper, dekorerade med stickles "Stardust".

Tagen har jag klippt ut i ett akvarellpapper och stämplat texten "Grattis på födelsedagen", och längst ner på tagen har jag stansat ett spetsmönster med min kantstans från Martha Stewart "Doily lace". Ett par rhinestones i kristall har jag använt som dekoration.
Motivet är färglagt med Distress ink i färgerna "Peacock fethers", "Tattered rose", "Spun sugar" och "Pumic stone". Marken Lillyrose står på, samt på ett par ställen på henne själv har jag lagt på lite Stickles "Stardust". 

***

Med detta kort deltar jag i utmaningar hos:
Just Magnolia- Bingo (Blue, flowers, glitter)
Lovely hänglar or sweet magnolia- Anything goes
Stamptacular- Wings and bling
Stampin for the weekend- Tags
The ABC challenge- T for two (2 körsbärsblommor, 2 mönsterpapper) 

söndag 1 juli 2012

Bokmärke...

 För ett tag sedan vann jag en utmaning hos Vintage utfodring, priset var två valfria ark med vintagebilder från Pretty design. Bilderna är så otroligt vackra men jag har haft lite svårt att veta vad jag ska göra med dem då jag helst använder stämplar från magnolia när jag gör kort. Men jag gjorde ett försök som resulterade i ett bokmärke.

 Bokmärket skar jag ut i kartong och använde en tag-mall, kartongen målade jag sedan med vit akrylfärg och sandpapprade lite varstans för att få det att se lite slitet ut. Jag har sedan använt ett vitt cardstock och mönsterpapper ifrån Pion design, "Pink butterfly" ur kollektionen "Minnenas ateljé". Alla kanter är ruggade och chalkade med Distress ink "Vintage photo".

 
Med mitt öljettverktyg fäste jag en silvrig öljett som jag sedan fäste ett spetsband, pärlband och lite vitt floss i.

 Även om det är ett bokmärke och man helst har platta sådana kunde jag inte låta bli att använda rosor...

 En charm har jag satt fast med lite vitt floss. Här syns en av fjärilarna som finns på det vackra pappret, och även en bit av den breda, vita spetsen.

På bilden och även på vissa ställen av mönsterpappret hat jag målat med lite vit krackeleringsfärg från Tim Holtz. Har också fäst en gasbinda mellan lagren av mönsterpapper och rivit ut delar av en boksida och limmat fast på bokmärket. 

***

Mitt bokmärke får vara mitt bidrag till följande utmaningar: