tisdag 28 augusti 2012

Så var hösten här...

Idag är det riktigt höstväder ute, mysigt tycker jag! Det regnar och blåser kallt, alltså väder som tillåter en mysig pysseldag. Idag får jag även sällskap, finaste Anna kommer hit och ska hänga med mig och pyssla. Jag har köpt två nya stämplar som jag är sugen på att färglägga, en från Magnolias nya kollektion "Autumn leaves" Som heter "Tilda with corn" , och en stämpel från en äldre kollektion "Nurse Tilda".

***
Augusti är en månad full med kalasande, jag, min dotter och min mamma är några av de som har födelsedag, dock har ej suget efter att pyssla infunnit sig så det har inte blivit så många födelsedagskort gjorda. Men ett litet kort har jag gjort, med en av mina nya favoritstämplar "Congratulation Tilda" från "You are so special 2011".
 
Ett kort i rosa, grönt, blått och turkost. Massor med blommor, jag kan inte göra kort utan blommor, jag älskar blommor:) Pappren vet jag inte riktigt var de är ifrån, jag köpte någon gång ett litet block med olika mönsterpapper, jag har annars svårt att göra kort med papper i så mycket färger men detta gick bra tycker jag.

Stora bollfransar från panduro med en vit spets under. 

 Tilda är färglagd med Distresser, och stämplad på ett akvarellpapper och utstansad med en die från Nellie Snellen. Ena kanten vid det rosarutiga mönsterpappret har jag stansat med min kantstans från MS.
Lite blingstenar från Pandura har fått pryda kanterna.

 Texten "Especially for you" kommer från Magnolia och jag älskar den, tycker den passar till de flesta kort. Jag har stämplat den på ett akvarellpapper med en stämpeldyna "Archival ink" i färgen "Coffe".
Alla kanterna är chalkade med Distress ink "Walnut stain".

 Alla blommor är chalkade med Distress ink "Walnut stain" och fått lite glitter på bladens kanter, Stickles "Stardust".

På insidan kortet har jag satt fast en liten mini Tilda som också den är färglagd med distresser, klänningen, strumporna, hårband och ballong är målade med färgen "Peacock fethers". På ballongen har jag målat ett lager med krackeleringslack.

***

Detta födelsedagskort är mitt bidrag till följande utmaningar:

onsdag 8 augusti 2012

God jul!

Det är redan ett par dagar in i augusti och jag sitter fortfarande och väntar på att sommaren ska börja. Jag älskar annars hösten och brukar se fram emot mysiga, regniga höstkvällar som spenderas med tända ljus och mängder med te. Men då de varma soliga dagarna denna sommar bjudit på är så otroligt få känns det inte riktigt okej med höst ännu...

***

Att sommaren varit som den varit har i alla fall fört med sig tid till att sitta ner och pyssla utan att jag fått skuldkänslor över att den tiden egentligen borde lagts på utomhusaktiviteter. Så ett litet julkort har jag knåpat ihop, och just julkort är ju i min mening ändå det roligaste att göra oavsett årstid!

 Jag har gjort ett julkort i blått, jag tycker mycket om blått till julen då det ger mig en sådan kall, vintrig känsla:) Kortet är i måttet 15*15, med ett mörkblått cardstock som kortbas, och ljusare blå mönsterpapper från Magnolia och Maja design. Vimplarna är en die från Magnolia som jag stansat ut i samma mörkblå cardstock som kortbasen. Bokstäverna är utstansade med alfabetdies från Tim Holtz.

 Jag har dekorerat kortet med en gammal boksida som jag skrynklat ihop och sedan försökt få att se äldre ut genom att chalka och gnugga på distresser i olika bruna nyanser. Själva motiver är utstansat med dies från Nestabillities, bakom motiver har jag använt en pappersdoily och en gasbinda. Snöflingor har jag stansat ut med en stans från Panduro, en en liten charm, även den i form av en snöflinga, har jag knutit fast med vitt "Scrappers floss".

Jag tror att denna Tilda heter "Tilda öppnar paket"  och den är från en av magnolias supersöta julkollektioner. Jag har stämplat denna Tildan med en teknink som gör att alla konturerna blir något svagare än vad de vanligtvis är. Detta görs bara genom att stämpla stämpeln på en stämpeldyna som vanligt, och sedan stämpla den två gånger på ett kladdpapper för att göra av med överflödigt bläck och sedan stämpla en tredje gång på akvarellpappret som ska användas till kortet och sedan är det bara att färglägga. 

 Den vita rosen ville jag ta en närbild på för att kunna visa de söta små glaspärlorna den är dekorerad med, perfekt för frostiga vinterkort! Här syns också ett par blingstenar i blått jag satt nere i ena hörnet.

 På kortets baksida har jag också använt en stämpel från Magnolia, just denna stämpel har jag suktat efter ändå sedan jag såg den första gången, och har nu äntligen köpt den! Dock så vart den slut i den normala storleken i de webb-butiker jag brukar handla mina scrappgrejer så jag köpte den istället i miniformat. Stämpeln heter "Tilda with snowheart" och kommer från kollektionen "Christmas dreams 2011"

 På snöhjärtat och marken Tilda står på har jag dekorerat med Snöfärg, jag har försökt få till en bild där det tydligt går att se hur låtsassnön ser ut men det gick väl sådär.

***

Mitt första julkort för i år får vara mitt bidrag i följande utmaningar: