söndag 28 oktober 2012

Krya på dig...

Oktobermånad har varit en månad mest bestående av sjukdomar, det har varit ögoninflammation, halsfluss och ett antal förkylningar som kommit och gått. Jag tycker inte att det gjort så värst mycket då det mest regnat och vart grått ute, och jag gärna helst sitter inomhus under sådan väderlek ändå. Jag har en känsla av att de kommande månaderna kommer att se ungefär liknande ut hos mina vänner, och har därför gjort ett kryapådig-kort med en liten låda att lägga ner lite godis i, som jag tror kan passa bra till någon som ligger hemma och är sjuk.

***

Denna veckas utmaning hos Stamptacular sunday challenge är "Not just an ordinary card" som innebär att inga platta kort är tillåtna. Veckans sponsor är Birdie brown som bjussar på 3 stycken digitalstämplar till vinnaren av utmaningen.
Ett easelkort med en låda, basen är i vitt cardstock, mönsterpapper från Panduro.

Stämpelmotivet heter "Nurse Tilda" och kommer från magnolias kollektion "The winner takes it all 2011". Motivet är färglagt med Distress ink och stämplat på ett akvarellpapper.

Jag hr stämplat texten med ett alfabet från Clearstamps, även detta på ett akvarellpapper och använt Archival ink i färgen "Coffe". En gasbinda under texten, hjärtan utstansade i vitt cardstock och rhinestones som dekoration.
Bakom motivet sitter en gasbinda som jag klippt till lagom stor bit, och sedan slitit i en del för att få den mer ojämn. Körsbärsblommor i rött och vitt, och brads med röda rhinestones har jag dekorerat kortet med.
En brad har jag även satt på lådan som handtag.
En bild snett från sidan för att få en uppfattning om hur stor boxen är.

***

Med detta kort deltar jag i följande utmaningar:

söndag 21 oktober 2012

Baka, baka liten kaka...

Att baka är en av mina favortisysslesättningar, har alltid älskat att det. Av olika anledningar blir det inte så mycket av det där med bakande, förutom under månaderna november och december, för då bakar jag, massor! Igår satt jag och letade recept på olika sorters julgodis och julkakor som jag vill baka till julen, i år ser jag nog lite extra mycket fram emot julbaket då min dotter är tillräckligt stor för att kunna vara med lite mer än tidigare.
Kul kommer det bli:)

***
Denna veckas utmaning hos Stamptacular sunday challenge är "no rules", och som inspiration gjorde jag denna presentförpackning som jag tänkt att lägga några av alla min kommande bakverk i för att sedan ge bort. Även denna vecka är det superfina priser som de som deltar i utmaningen har en chans att vinna, sponsorerna är Marker pro och Bugaboo.

Presentförpackningen är gjord i vitt cardstock och mönsterpapper från Maja designs kollektion "Ska vi ta en fika". Mallen till förpackningen hittade jag i en tidning från Magnolia. Alla kanterna är chalkade med Distress ink i färgen "Vintage photo".
Hela förppackningen är väldigt sparsamt dekorerad, några blommor, några pärlor ett spetsband och en bit papperssnöre. jag tycker att papprena är så fina så ville låta de synas ordentligt, sedan är förpackningen inte heller så stor så det fick liksom inte plats med så mycket mer:)
Stämpelmotivet kommer från Magnolia och jag vet inte vad den heter men att den är från en av de lite äldre kollektionerna. Tilda är stämplad på ett akvarellpapper och jag har använt en stämpelteknink som får konturerna att suddas ut. Jag har färglagt motivet med distresser i bruna nyanser, "Vintage photo", "Antique linen" och "Walnut stain" är de färger som jag använt mest.

***

Med denna presentförpackning deltar jag i följande utmaningar:

söndag 14 oktober 2012

BooOoOoOOo...

Halloween är på intågande och trots att det inte uppmärksammas något speciellt här i Sverige så tycker jag ändå att det är kul att göra pyssel med halloweentema. Jag har tänkt att jag och min dotter ska göra en pumpalyckta och kanske baka något på temat, men det blir definitivt inget trick-or-treatande.

***

Nu har en vecka gått sedan mitt första Dt-uppdrag publicerades på Stamptacular sunday challenge´s utmaningsblogg, och på tur står mitt andra. Självklart är temat halloween, och vinnaren får ett hemligt pris från Marianne Design.

Jag har gjort en "trick-or-treat"-påse i färgerna svart och lila. Påsen är en papperspåse från Panduro som jag fäste hampasnören i för att få handtag på den. Mönsterpappren kommer från Magnolia och deras Halloweenkollektion "So spooky".

Baksidan av påsen gjorde jag faktiskt inget speciellt alls med, utan satte bara dit samma mönsterpapper som dekorerar framsidan.

Stämpelmotivet heter "Dracula Edwin" och är från Magnolia. Motivet är färglagt med Distresser från Tim Holtz. De svarta grenarna ovanför Edwin är utstansade med en die från Tim Holtz, och är i svart cardstock.

En metallcharm föreställande en hand.

Jag stämplade bostäverna till Trick-or-treat med ett alfabet från Clearstamps, klippte sedan ut varje bokstav var för sig och limmade fast dem på påsen.

***

Min trick-or-treat-påse får bli mitt bidrag till följande utmaningar:

söndag 7 oktober 2012

Stamptacular sunday challenges...

För ett par veckor sedan fick jag ett mail som började såhär " Hello Jessica,Guess what?  I have good news and bad news...the bad news is that one of the new chosen DT members has decided that she just can't commit to the team and the GOOD NEWS is...YOU are the next person in line!"

Jag har alltså blivit erbjuden en plats i Stamptacular sunday challenge´s design team!! Jag är superglad och tycker att det ska bli så himla kul att få en chans att utveckla min hobby och göra någonting mer utav den!  
Idag är dagen då mitt första projekt som  Designteams-medlem publiceras på bloggen.

Feel free to put our LOGO on your blog!

***
 Denna veckas utmaning hos SSC är att göra ett kort eller annat projekt med ett foto som inspiration, vilket fotot är kan ni se på utmaningsbloggen.Vinnaren av utmaningen kommer att få ett fint pris utav veckans sponsor Whoopsi Daisy!

 Jag har gjort ett skakkort i måttet 15*15, kortbasen är ett vitt cardstock, och det vackra mönsterpappret med majskolvar är från Magnolia.

 Innan jag satte ihop skakdelen fotatade jag det färdiga motivet, "Tilda with corn" från Magnolias kollektion "Autumn leaves 2012". Jag har stämplat Tilda på akvarellpapper med en teknik som suddar ut konturerna och sedan färglagt henne med Distresser.
 Kortet är dekorerat med blommor i creme och rött, jag har stansat ut bokstäver med en die från Tim Holtz som heter "Vintage market", även löven som dekorerar bokstäverna och som också ligger i själva skakboxen är även de en die från Tim Holtz. Alla kanter på papper, bokstäver och blad är chalkade med Distress ink "Vintage photo".
 En bild tagen för att visa bladen som ligger i skakkortet och virvlar runt när kortet skakas.