söndag 25 november 2012

"Let it snow"

 Denna helg har jag vart ledig, så himla skönt! Hunnit mysa massor med min familj, vi har varit på bio, handlat julklappar, läst massor av böcker och legat i soffan framför tv:n. Idag ska jag försöka att sätta mig ner och få klart en del DT-projekt som jag ligger efter med, tiden går så satans fort och jag har inte riktigt hunnit med...

***

Hos Stamptacular sunday challenges vill vi denna vecka se vinterscener! Temat är vinterlycka, och de som själva skapar en vinterscen får sitt namn infört gånger 3 till vinnardragningen. Ett superfint pris från Saturated canary design kommer att ges till vinnaren.

 Jag har gjort ett "Stepcard" där jag använt olika stämplar från Magnolia som jag både maskat ihop och klippt ut. Basen är gjord i vitt cardstock, dock alldeles för tunt papper så kortet står inte ordentligt, utan rasar ihop, det får jag ordna i efterhand på något vis:) Mönsterpapprena kommer från Maja designs senaste vinterkollektion, och jag är frälst! Här kan ni kika på alla de vackra papprena, jag älskar vartenda en av dem!

 Denna lilla sötnos heter "Ice Tilda", jag tycker hon är så himla , himla söt! Hon är från kollektionen "Sweet christmas dreams 2011". Hon är målad med Distresser på akvarellpapper.
 "Snowy Tilda" kommer från senaste julkollektionen "A christmas story".

 Här har jag maskat ihop "Ski Edwin with snowflakes" och "Winterforest". I bakgrunden har jag stämplat snöflingor med en klar embossing-stämpeldyna och hällt på genomskinligt embossingpulveer med lite glitter i.
På granarna och marken har jag använt fakesnö för att få lite effekt.
Bakom bilden har jag satt fast en gasbinda och en pappersdoily.

Texten är från Magnolia och jag tycker att typsnittet är så fint.

***

Med detta vinterkort vill jag delta i följande utmaningar:

söndag 18 november 2012

"Tilda med ballong"

 Denna helgen jobbar jag tidigt, skönt att komma hem och hinna umgås några timmar men herre min gud va hemskt det är att gå upp så tidigt. Eller i alla fall hemskt jobbigt att behöva gå hemifrån, jag går gärna upp tidigt när jag är ledig eller jobbar sent men hänger då i mjukiskläder och ser på tv ett tag... Men nu är det över och ett par dagar av långa sköna mornar utan stress väntar.

***

Veckans utmaning hos Stamptacular sunday challenges är ett recept som ska följas, det material vi vill se på kortet är band eller twine, pärlor eller stenar, punchar eller dies! Till vinnaren ger Bugaboo 7 stycken digitala stämplar och  Wild orchid crafts ger också ett pris till vinnaren, fast det blir en överraskning.

 Stämpelmotivet jag har använt till detta shakercard heter "Tilda with balloon" och är en ministämpel. Jag älskar minikollektionerna, det går så fortt och färglägga dessa små söta. Basen till detta kort är gjord i wellpapp, och resten av pappren är cardstock i vitt och rosa, och ett litet mönstepapper som jag inte minns vart det är från. 

 En tag har jag satt under shakerboxen och fäst ett band, lite spets och vitt floss i. Här syns också en bit av både gasbinda och en pappersdoily som jag dekorerat med.

 Shakerboxen är gjord i cardstock och fönstret är ett gelatinblad, glittret innuti boxen är från Panduro.

Lite rosor, några rosenknoppar och lite pärlor har jag också dekorerat kortet med. Kanterna på alla papper är shalkade med Distress ink och jag har också målat på lite vit krackeleringsfärg här och var.

***

Med detta kort är jag med i följande tävlingar:
Tildas town- Anything goes
Magnolia-licious highlights- Something hidden (tag)
Magnolis-licious- Stickles and/or glitter
Lovely hänglar or sweet magnolia- Dies or punches
Papertake weekley- Flower power
The pink elephant- Punches/dies

söndag 11 november 2012

"Av kärlek till Tilda"

I veckan som gått har min familj varit i Stockholm, vilket betyder att jag har vart heeelt själv hemma! Så underbart! Jag älskar att vara ensam, har ett jättestort behov av att få vara det emellanåt. Jag har jobbat en hel del och sen inte gjort så mycket mer, inte lagat mat, inte städat, sovit massor och haft det galet bra. Men idag kommer de hem och det ska bli himla skönt faktiskt, har saknat dem. Så idag blir det bara en massa gos hela dagen lång!

***
Hos Stamptacular sunday challenge innebär varje söndag en ny rolig utmaning, och denna vecka tycker jag det är en extra kul utmaning då det är "Av kärlek till Tilda" som är temat. Perfekt för alla Magnoliaälskare! Sponsorer till denna tävling är Whimsy stamps och Bunny Zoe´s craft.

 Ett kort med måttet 15*15 cm med lila cardstock som bas och superfina mönsterpapper  även de i lila från Pion design.

 Ena hörnet av mönsterpappret har jag vikt upp och sedan klistrat fast en liten bit av en gammal boksida. Jag har på detta kort använt mig av vit krackeleringsfärg från Tim Holtz lite varstans som man kan se om man tittar närmare på bilden.

Detta motiv fick jag i julklapp en jul av min mamma, och jag älskar det. Denna Tilda heter "Ballerina Tilda" och kommer från kollektionen "Fairytale collection 2010". Som alltid är hon färglagd med Distresser och stämplad på akvarellpapper med en utan-linjer-teknik. Har denna gånga maskat ihop Tildamotivet med en Clearstamp föreställande ett notblad.

 Lite blommor som fått ett tunt lager Stickles på bladen, vita blad utstansade med en diecut från Tim Holtz, och finaste metallcharmen föreställande en g-klav.

Lila pärlor i 4 olika storlekar har fått dekorera kortet, ett brunt band i organza har jag veckat och limmat fast på en av rutorna i mönsterpapper.

***

Med detta kort deltar jag i följande utmaningar:
Papertake weekley- Anything goes
The pink elephant- Use your favourite colouring medium (Distress ink)
Anything goes challange- Anything goes
C.R.A.F.T challenge- Inspired by a film (Save the last dance)
Kaboodle doodles- Anything goes  

söndag 4 november 2012

Så var det söndag...

Helgen som gått har varit himla härlig, jag och min dotter åkte till min mamma för att fira bror som fyllde år. Vi har ätit och ätit och ätit, kollat en hel del på tv och umgåtts med släkt. Har ett par DT-projekt som jag egentligen hade behövt sitta med, men helgen är ju inte riktigt slut ännu så ska nog hinna det också...

***

Denna veckas utmaning hos Stamptacular sunday challenge är en sketch-utmaning. Vänd, vrid och snurra runt den hur du vill, allt är tillåtet så länge vi fortfarande kan se originalsketchen i ditt färdiga projekt!:)
Priset är en överaskning från Marianne design.

 Jag har gjort ett grattis-kort i måtten 15*15, med ett vitt cardstock som kortbas. Denna gång har jag varit otroligt sparsam med dekoratoner, inte en endaste blomma har jag använt. Detta mycket för att jag älskar papprena jag använt och ville att de skulle få synas så mycket som möjligt.

 Stämpeln jag använt är från Magnolia och heter "Lilyrose the dragon". Jag har färglagt den med Distresser från Tim Holtz i färgerna "Aged mahogny", "Tattered Rose", "Spun sugar", "Milled lavender" och "Vintage photo". Runt draken har jag stämplat swirls med Clearstamps, och sedan stansat ut hela motivet med en diecut.

Bokstäverna har jag stansat ut i ett rosa cardstock med en die från Tim Holtz, jag har sedan chalkat kanterna och lagt på lite Stickles för att få dem att glittra.

De enda dekorationer jag använt är tyll, ett vitt spetsband och ett metallhörn som är köpt på Panduro. De finafinafina papprena kommer från Maja Design och deras kollektion "Vintage summer basics".

***

Deltar i följande utmaningar med detta kort: