söndag 30 december 2012

"Tilda with daisy"

Julafton var precis lika mysig som jag hade tänkt mig att den skulle bli. Vi började firandet hemma hos min morbror, vi åt massor med mat, drack litervis med julmust, några tittade på Kalle Anka men inte jag, sen kom jultomten och julklappar öppnades. 
Efter paketöppnandet kom min pappa och hämtade oss och vi fortsatte firandet hos min farmor. Där åt vi lite till, öppnade ännu mer paket och lekte julklappsleken. Sent på julaftonskväll åkte vi till sist hem till in pappa och slocknade ganska fort allihop.
Imorgon är det nyårsafton och den ska jag spendera på jobbet...

***

Veckans utmaning hos Stamptacular sunday challenge är "Doilies Galore" och vinnaren får ett fint pris från Meljens designs.

Jag har gjort ett födelsedagskort i måtten 15*15, med cardstock som bas. Mönsterpappren kommer ifrån Maja designs kollektion "Vintage summer basics".

Stämpeln heter "Tilda with daisy" och är färglagd med Distresser. På blomman Tilda håller har jag lagt på lite Stickles "Stardust".

Molnen är utstansade med en die från Magnolia, jag stansade ut två stycken varav en i vitt cardstock och den andra i samma mönsterpapper jag använt till kortet. Texten på molnet har jag stämplat upp på ett akvarellpapper och sedan klippt ut och limmat fast.

Lite blommor i ena nedre hörnet, körsbärsblommor och rosor i olika storlekar samt några vita pistiller.

***

Jag deltar med detta kort i följande utmaningar:

söndag 23 december 2012

God Jul!

 Imorgon är det julafton!! Vi firar tillsammans med min morbror och hans familj, massa mat och julgodis ska ätas, och mängder med paket ska öppnas, Kalle Anka tänker jag hoppa över, åh så mysigt det kommer att bli ... Jag längtar!

***

Veckans utmaning hos Stamptacular sunday challenges är "Emboss me", någon form av embossing vill vi se på ditt projekt, vilken typ får du själv bestämma. Vinnaren får ett presentkort hos Digi doodle shop.

Jag har gjort en Tag i blått, vitt och brunt. Cardstock som bas och mönsterpapper från Pion design.

En liten nallebjörnscharm är fastknuten i ett spetsband, och pärlorna är gjorda med Pearlmaker.

Jag stämplade texten "Grattis på födelsedagen" med en klar dyna som är till för just embossing, sedan strödde jag över ett tjockt lager med embossingpulver som jag sedan värmde med en embossingfön.

Motivet är från Magnolias kollektion "Princes and princesses" och heter "Teddybear love". Motivet är målat med Distresser från Tim Holtz.

***

Jag är med och tävlar i följande utmaningar:
Magnolia down under-Anything goes
Card and scrap- Vad du vill
Tuesday alchemy- Anything but a card
Stampin for the weekend- Anything goes

lördag 22 december 2012

Top 3 och vinnare hos Midweek Magnolias!

Jag deltog i Midweek magnolias utmaning "When the snowman brings the snow" med mitt inspiratonkort jag gjorde till Stamptacular sunday challenge förra veckan, och jag både vann och valdes ut till topp tre! Så himla roligt! Priset är en överraskning från Magnolia.

Fler bilder på mitt vinnarkort hittar du här.





söndag 16 december 2012

"Christmas time"

Jag brukar vara klar med alla julklappar redan före 1:a december, i år har det inte blivit riktigt så. Med bara en vecka kvar till julafton vet jag inte riktigt hur jag ska hinna detta.
 Till min dotter brukar jag och min sambo köpa en julklapp som blir lite extra speciell och sedan någon eller några mindre smågrejer, och i år hade vi planerat att köpa en cykel men kom på att det är ju inte kul att få en grej som man måste vänta i månader på att få använda! Så nu måste vi snabbt komma på något annat att köpa till henne och vi har inga som helst idéer...

***

"Christmas time" är denna veckas utmaning hos Stamptacular sunday challenge, vilket innebär att du kan skapa vad som helst bara det är något med jultema och att det någonstans finns med en stämpel! Veckans sponsorer är Marker pro och Buga boo som skänker fina priser till vinnaren.

Jag har gjort ett julkort med måtten 15*15, kortbasen är i vitt cardstock och mönsterpappren kommer i från Maja design. Bakom motivbilden har jag satt fast en bit av en gammal boksida och en gasbinda.
 
Blommor i brunt och vitt, ett par röda pyntbär från Magnolia och några pistiller dekorerar nedre hörn. Bakom blommorna har jag satt några gran-diecuts också de från Magnolia. Blommorna är chalkade med Distress ink, det var tänkt att de skulle haft lite Stickles "Frosted Lace" och snö på sig men det glömde jag av och hann fota kortet.

Jag har maskat ihop stämplarna "Welcome to a sweet chrsitmas" och "Tilda hiding gift". Motiven är sedan målade med Distresser.

Ettiketten med texten "Med önskan om en glädjefylld jul" kommer från ett klippark från Maja Design.

***

Med detta julkort tävlar jag i följande utmaningar:

söndag 9 december 2012

Andra advent...

Andra ljuset i adventsstaken tände vi idag till frukosten. Här hemma bakas det julgodis, pepparkakor och lussekatter, vi pysslar, lyssnar på julmusik och försöker njuta så mycket det går av denna mysiga månad. Julen har alltid varit min favorit högtid, egentligen den enda jag bryr mig om att fira alls. För mig känns det viktigt att min dotter får uppleva detta mysiga som jag fick uppleva som liten, och att vi tillsammans skapar nya fina traditioner i vår familj.

***

Veckans utmaning hos oss på Stamptacular sunday challenge är "vad som helst men inte ett kort". Vinnaren av utmaningen får två stycken superfina Dies från Marianne Design.

 Jag har altrat en tändsticksask. Först så målade jag den med vit akrylfärg och klädde sedan in den i rött cardstock och fina mönsterpapper från Maja design. Asken är i den lite större modellen och perfekt storlek för att dekorera utan att det blir för pilligt. Alla kanterna på papprena är ruggade och chalkade med Distress ink.

 Motivet jag använt kommer från Magnolia och det är en Tilda men jag har ingen aning om vad de heter eller från vilken kollektion den kommer från. Jag köpte den på Tradera och har försökt hitta den bland alla olika kollektioner men har inte lyckats.
I höger hörne skymtas även litegrann av en datumstämpel, vet heller inte vart den kommer ifrån.

 Här syns askens ena sida som är dekorerad med rhinestones och snöre.

Asken är sparsamt dekorerad, mest för att jag inte har haft tid att sitta med den då det vart fullt upp med annat:)

***

Min altrade tändsticksask är mitt bidrag i följande utmaningar:

söndag 2 december 2012

Frosted lace...

 Äntligen, första advent! Som jag längtat, allt julpynt är nedplockat från vinden och uppackat ur kartongerna, alla fönster pryds nu av vackra ljusstakar och ljuslyktor, de första hyacinterna står i sina fina krukor. Det första adventsljuset är tänt och första avsnittet av årets julkalender såg jag på igår tillsammans med min dotter...Mys! December är min absoluta favoritmånad på året!

***

Vi på Stamptacular sunday challenges börjar denna fantastiska månad med en perfekt utmaning, där projektet ska inspireras av ett julfoto i vitt och rött. Vinnaren av utmaningen får ett presentkort hos Paper Temptress.

Denna veckas juliga inspirationsfoto.

Jag har gjort ett kort i måtten 15*15, med ett vitt cardstock som kortbas och söta mönsterpapper från Panduro i vitt och rött. Bilden är en stämpel från Magnolia och heter "Magic christmas ornament". Till denna utmaning ville jag ha julgranskulorna ensamma på bild men denna stämpel är perfekt att använda tillsammans med någon av alla de olika sittande Tilda och Edwin från Magnolia.

I ett av de nedre hörnen på kortet har jag dekorerat med rosor och körsbärsblommor som jag längst ut på kronbladen lagt lite fakesnö och Stickles "Frosted lace". Under blommorna har jag vita grenar och någon form av sädesslag som jag stansat ut i vitt cardstock, diesen är från Tim Holtz, och lagt också på dem både fakesnö och Stickles.

Ett hjärta dekorerat med snö och Stickles tillsammans med ett par rosor.

Två stycken hjärttags, ett i samma papper som pappret på kortet och ett som är nästan likadant fast med prickar istället för hjärtan. Ett vitt Scrapper´s floss har jag gjort en rosett på och satt fast i tagsen.

På ett akvarellpapper har jag stämplat upp "god jul" med ett Clearstamp-alfabet från Panduro och målat med lite vit cracklepaint runt kanterna och sedan limmat fast på tagsen. Den vita krackeleringsfärgen har jag även använt på alla papperskanter på kortet.

***

Jag deltar med detta julkort i följande utmaningar:
Allsorts challenge- Advent
Tuesday alchemy- Anything goes
Hooked on craft- Christmas
Fussy and fancy friday- I love christmas
Tildas town- Celebrate christmas
Midweek magnolias- Starlight star bright
Marvelous magnolia- Monochrome